Biberli Domates Turşusu Biberli domates turşusu, acı ve lezzetli turşu sevenler için mükemmel bir seçenektir. Kahvaltı masasından akşam yemeklerine, kısır ve çiğ köfte gibi aperatiflerin yanına kadar her öğünde tüketilebilir. Bu turşunun birkaç çeşidi vardır, ancak en popüler olanı kırmızı domates ve cin biberi ile yapılanıdır. Siz de bu lezzetli turşuyu evde yapmak isterseniz, aşağıdaki tarifi takip edebilirsiniz. Biberli Domates Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
Biberli Domates Turşusu Nasıl Yapılır? Öncelikle domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Dilerseniz rendeleyebilir veya robottan geçirebilirsiniz. Hazırladığınız domatesleri derin bir tencereye koyup ocağın altını açın. Domatesler fazla suyunu çekene kadar kaynatın. Ayrı bir tencerede temizleyip uçlarını kestiğiniz biberleri koyup içine bir bardak sirkenin yarısını ekleyin ve kısık ateşte 5-10 dakika sarartın. Sararan biberleri kaynayan domateslerin içine döküp bir taşım daha kaynatın ve ocaktan indirin. Ocaktan indirdiğiniz biber ve domates karışımının içine kalan sirkeyi, sarımsağı, zeytinyağını, kuru naneyi, limon tuzunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Biberleri sirke ile ocakta pişirdiğiniz için turşunuzu hemen tüketebilirsiniz. Hemen tüketecekseniz soğuk kavanozlara doldurabilirsiniz. Eğer kış için saklayacaksanız turşuyu sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup sıkıca ağzını kapatıp ters çevirebilirsiniz. Kavanozlar soğuyana kadar olduğu yerde ters bekletebilirsiniz: bu işlem ile biberli domates turşunuz dilediğiniz kadar bozulmadan bekleyebilir. Dilerseniz biberleri sirke ile hiç pişirmeden direkt domateslerin içine doğrayıp atabilirsiniz. Bu şekilde yaptığınız turşuyu 20 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Turşu yaparken kullanacağınız malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin. Ayrıca, cam kavanozlar ve metal kapaklar kullanarak turşunun daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Turşunun daha lezzetli olması için, baharat oranlarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Turşu yapımında kullanacağınız tuzun turşuluk tuz olması, turşunun kıvamını ve lezzetini olumlu yönde etkileyecektir. Eğer daha az acı bir turşu yapmak isterseniz, biberlerin miktarını azaltabilirsiniz. |