Fırında Domates Özellikle benim gibi kahvaltılarda ve yemeklerde hem renk hem de tat katacak, göze de hitap edecek lezzetler arıyorsanız fırında domates tarifini denemenizi tavsiye ederim. Genellikle sabah kahvaltılarında, yanında yeşilliklerle servis yapıyorum ve oldukça beğeniliyor. Hatta sadece kahvaltıda değil, diğer öğünlerde de fırında domates yemeye başlayacağımızdan endişelenmeye başladım. Bu tarif, evdeki baharat ve çeşitli malzemelerle farklı tatlar elde edilebilecek bir tarif aslında. Mesela kaşar peyniri ekleyebilir veya baharatlarla değişik tatlar yaratabilirsiniz. Ben genelde pazar günleri kalktığımda hemen tepsiye dizer ve ekmek fırınına götürürüm. O fırının tadı bir başka lezzetli yapıyor. Evdeki fırın yerini tutmasa da yine benzer bir tat elde edebilirsiniz. Fırında Domates Tarifi Nasıl Yapılır? Domatesleri güzelce yıkıyoruz ve ikiye bölüyoruz. Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlıyoruz ve domatesleri sıralamaya başlıyoruz. 220 derecede ısıttığımız fırına atmadan önce biraz tuz ve isteğe göre baharat ilavesi yapabilirsiniz. Size tavsiyem kekik olabilir. Daha sonra kaşar peyniri de ilave edip fırında 45 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Fırından çıkardığınızda cızır cızır yağ sesiyle sofranıza koyup afiyetle yiyebilirsiniz. Tarife Ekstra Lezzet Katacak Öneriler
Fırında Domatesin Faydaları Domates, yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden korur. Zeytinyağı ise sağlıklı yağlar içerir ve kalp sağlığını destekler. Bu nedenle, fırında domates hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olarak sofralarınıza renk katabilir. Sonuç Fırında domates, kolay yapımı ve farklı malzemelerle zenginleştirilebilmesi sayesinde her öğünde tüketebileceğiniz enfes bir tariftir. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarifle sofralarınıza renk ve tat katabilirsiniz. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Afiyet olsun! |