Biberli Domates Sosu Ülkemizde sos çeşitleri oldukça fazla tüketilmektedir. Bu sosların çoğu özellikle domates ve biber içermektedir. Gerek yemeğin içine karıştırmak olsun, gerek yemeğin yanında yemek olsun, birçok yerde kullanılmakta ve severek yenilmektedir. Bu makalede sizlere biberli domates sosu tarifini sunacağım. Biberli Domates Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Biberli Domates Sosu Nasıl Yapılır? İlk olarak domatesler ve biberler güzelce yıkanır. Yıkama işleminden sonra domateslerin kabukları soyulur ve karıştırıcı (blender) ile çekilir. Blender mevcut değilse rende ile de rendelenebilir. Biberler çok ince olacak şekilde kıyılır. Teflon tavanın altı yakılır ve yağ koyulur. Yağ kızdıktan sonra biberler eklenir. Biberler hafif kızardıktan sonra rendelenmiş domates ve salça eklenir. Sarımsakların kabukları soyulur ve onlar da karışımın içine rendelenir. Son olarak nane, tuz ve karabiber eklenir. Beş dakika kadar daha karıştırılır ve teflon tavanın altı söndürülür. Biberli domates sosumuz hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Bu sos, makarnalardan et yemeklerine kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir. Ayrıca, dondurularak uzun süre saklanabilir. Sosun tadını çeşitlendirmek için kırmızı biber ya da acı biber ekleyebilirsiniz. Limon suyu veya sirke ekleyerek sosun asiditesini artırabilir ve farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. |