Kuru Domates Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kuru Domates Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru domates zeytinyağlı, kahvaltıyı sevmeyen kişilere bile kahvaltıyı sevdirecek bir lezzettir. Zeytinyağında bekledikçe lezzeti artar ve bu yağa ekmek bandırarak yemek büyük bir keyiftir. Özellikle mısır ekmeği ile birleştiğinde mükemmel olur. Yanında siyah zeytin ve tulum peyniriyle daha da güzel olur.

Evde domates kurutma imkanım olmadığı için hazır kurutulmuş domates kullandım ve baharatlı zeytinyağında beklettim. Yarım kiloluk bir kavanoz dolduracak kadar kuru domates kullandım ama siz daha küçük kavanozlar kullanabilirsiniz. Bu yüzden miktar vermiyorum.

Kuru Domates Zeytinyağlı Malzemeleri

  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Biberiye veya kekik yaprakları
  • Servis yaparken ceviz

Kuru Domates Zeytinyağlı Nasıl Yapılır?

Kuru domatesleri sıcak suda 10 dakika bekletin ve daha sonra süzün. İsteğinize göre bütün olarak ya da 2-3 parçaya kesebilirsiniz. Kavanoza veya derin bir kaba domatesleri sıralayın ve üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin. Kekik veya biberiye yapraklarını ve baharatlarını da ilave edin. Dilimlediğiniz sarımsağı da ekleyerek kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve iyice karışması için sallayın. Buzdolabında bekletin ve kullanacağınız zaman için bir miktar çıkarıp servis tabağına alın, isteğe göre üzerine ceviz de ilave edebilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz herhangi bir baharatı da ilave edebilirsiniz, tamamen damak zevkinize kalmış. Kullanmadan önce en az 24 saat dolapta bekletin ki lezzeti yağına geçsin. Domatesler tuzlu olduğu için önceden kesinlikle tadın ve ona göre gerekirse tuz ekleyebilirsiniz.

Kuru Domates Zeytinyağlı ile Ekstra Bilgiler

Kurutulmuş domates, mayhoş tadıyla hafta sonu kahvaltı masalarınızı renklendirecek değişik bir lezzettir. Hazırladığınız kurutulmuş domates kahvaltılık karışımı akşam yemeklerinde meze olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca salatanızın içine kurutulmuş domates kahvaltılık karışımından koyarak salatalarınıza renk ve lezzet katmanız da mümkün. Kurutulmuş domates kahvaltılık karışımını salatalarınızda mutlaka kullanın. Kurutulmuş domates, karabiber ve biberiye tadı yağın içerisine işliyor ve lezzeti harika oluyor.

Kışın domates yemiyoruz çünkü sağlıksız ve tatsız olurlar. Pahalı oluşu da ayrı bir sorun zaten. Bunun yerine yazdan hazırladığımız domates rendesi veya kurutulmuş domates tüketiyoruz. Bu da kurutulmuş domatesi tüketme yollarından biri. Eğer zeytinyağına ekmek banarak yemeyi sevenlerdenseniz bu tarife bayılacağınızdan eminim. Daha da güzeli çok kolay bir şekilde hazırlanmasına rağmen sofrayı çok zengin gösteren bir tarif. Ben baharat olarak zeytinyağına en fazla yakışanları kullandım. Siz damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Örneğin kekik ve karabiber de çok yakışacaktır. İmkanınız varsa yanına bir de cevizli tam buğday unlu ev ekmeği yapın. Ama parmaklarınıza dikkat edin, onları da arada götürebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Çorbası Kremalı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Çorbası Kremalı Tarifi ve Malzemeleri

Domates Tarlası Türleri ve Özellikleri

Domates Tarlası Türleri ve Özellikleri

Domates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Domates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri