Parmesanlı Domatesli Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 250 gr makarna (spagetti veya fettuccine)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 400 gr doğranmış domates (konserve veya taze)
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- Tuz ve karabiber (damak tadına göre)
- 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- Taze fesleğen yaprakları (süsleme için)
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Yapılış Aşamaları:
- Geniş bir tencerede su kaynatın, tuz ekleyin ve makarnayı paket talimatlarına göre al dente olacak şekilde pişirin
- Makarna pişerken, başka bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar soteleyin (yanmamasına dikkat edin)
- Doğranmış domatesleri, kuru fesleğeni, tuz ve karabiberi ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişirin
- Süzülmüş makarnayı sos tavasına ekleyin ve iyice karıştırın
- Ocağı kapatın, rendelenmiş parmesanın yarısını ekleyip karıştırın
- Makarnayı servis tabağına alın, üzerine kalan parmesanı ve taze fesleğen yapraklarını serpiştirin
Püf Noktaları:
- Makarnanın suyundan bir bardak ayırın, sosu inceltmek için kullanabilirsiniz
- Parmesanı rendelemek için taze peynir kullanmak daha iyi sonuç verir
- Domates sosunu daha kıvamlı hale getirmek için 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında çıtır ekmek ve yeşil salata ile harika gider
|