Domates Kurusu Mezesi Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her bölgesinde sevilerek tüketilen bir lezzettir. Türkiye'de özel bir yere sahip olan bu meze çeşidi, yaşanılan bölgenin kültürel özelliklerini de yansıtır. Lezzeti ve hafifliği ile herkesin beğenisini kazanan domates kurusu mezesi, sofralarımızın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergiler. Mezeler, ana yemeklerden farklı olarak yapılan özel yemeklerdir ve genellikle ezme ve karışım şeklinde hazırlanır. Rakı sofralarının vazgeçilmezlerindendir ve soğuk olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Domates kurusu mezesi, birçok yemeğin yanında tüketilen ve sofralarımızı süsleyen bir meze çeşididir. Domates kurusu mezesi, özellikle yaz aylarında kurutulmuş domateslerle yapılır ve bu sayede vücudumuz için gerekli olan tüm vitaminleri ve mineralleri sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu meze, kolayca temin edilebilen malzemelerle hazırlanır. Kurutulmuş domatesleri marketlerde ya da aktarlarda bulabileceğiniz gibi, yaz aylarında kendiniz de kurutabilirsiniz. Birçok meze çeşidi arasında en çok sevilenlerden biri olan domates kurusu mezesi, sofralarımıza hem lezzet hem de görsel bir zenginlik katar. Domates Kurusu Mezesinin Malzemeleri
Domates Kurusu Mezesi Nasıl Yapılır? Domates kurusu mezesi yapmak için öncelikle kurutulmuş domateslerimizi sıcak su içerisinde biraz bekletelim, çünkü kuru domateslerin biraz yumuşaması gerekir. Yumuşayan domatesleri her birini üç parçaya ayıralım. Ayrı bir kapta kekikle birlikte zeytinyağını karıştıralım ve parçalanmış domatesleri bu karışıma ilave edelim. Daha sonra bu karışımı servis tabaklarına azar azar serpelim. Siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayıralım ve son süsleme işlemi için hem lezzet hem de görsel zenginlik amacıyla kullanabiliriz. Domates kurusu mezesini yaparken zeytinyağı kullanmak, mezenin lezzetini daha da artırır. Bu işlemlerden sonra en pratik şekilde domates kurusu mezesini hazırlamış oluruz. Domates kurusu mezesi sofralarımıza güzel bir görüntü katar. Afiyet olsun. |